Οργανωμένα Σύνολα Ασθενών

Σύνδεσμος Ατόμων με Συγγενή Ανοσοανεπάρκεια και Φίλων

Ο Σύνδεσμος Ατόμων με Συγγενή Ανοσοανεπάρκεια  και Φίλων  είναι ένας σύνδεσμος, που έχει ως έδρα την Λευκωσία και σκοπό να βελτιώσει την πληροφόρηση για την άγνωστη, σπάνια ασθένεια της Ανοσοανεπάρκειας.  Στοχεύει να βελτιώσει τη γενική πληροφόρηση για την ασθένεια καθώς επίσης και να προσφέρει υποστήριξη και καθοδήγηση στους ασθενείς.

Η ασθένεια της Ανοσοανερπάρκειας έχει τουλάχιστον 200 παραλλαγές με επιπτώσεις στο πώς το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί. Οι ασθενείς που επηρεάζονται, έχουν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος τους που λείπει ή που δεν λειτουργεί σωστά. Λόγω αυτού, οι φυσικές υπερασπίσεις τους σε ασθένειες από τα διάφορα μικρόβια όπως τα βακτηρίδια, οι μύκητες και οι ιοί που περιβαλλόμαστε καθημερινά δεν είναι αρκετές για να τα καταπολεμήσουν .

Αυτό σημαίνει ότι ο  ασθενής με μια μορφή ανοσοανεπάρκειας υποφέρει  με   μολύνσεις συχνότερα από ένα κανονικό άτομο, χρειάζεται περισσότερο χρόνο ανάρρωσης ειδικά για μολύνσεις με  αντιβιοτικές θεραπείες, και οι μολύνσεις μπορεί να επιστρέψουν γρηγορότερα και πιο εύκολα.

Η συχνή ύπαρξη μολύνσεων είναι μια από τις πιο κοινές μορφές της  ανεπάρκειας αντισωμάτων.

Iστοσελίδα:  http://mariacharalambous123.wixsite.com/cypi
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 99610534
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: primaryimmunodeficiency.cyprus@gmail.com

 

Related Articles

Back to top button