Οργανωμένα Σύνολα Ασθενών

Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ασθενών που ιδρύθηκε το 1986 με την τεράστια και καθοριστική συμβολή των Κύπριων γονέων και ασθενών και με πρωτοστάτη τον Πάνο Εγγλέζο, ο οποίος είχε το όραμα της δημιουργίας μιας παγκόσμιας οικογένειας για τη θαλασσαιμία.

Αποστολή της ΔΟΘ είναι η προώθηση αποτελεσματικών προγραμμάτων ελέγχου πρόληψης και κλινικής αντιμετώπισης των αιμοσφαιρινοπαθειών και η συμπερίληψή τους ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες των εθνικών υπηρεσιών υγείας των επηρεαζόμενων χωρών του κόσμου.

Αποτελείται από 204 Μέλη που προέρχονται από 62 χώρες του κόσμου. Διατηρεί επίσημες σχέσεις με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας από το 1986, από την οποία έλαβε το ύψιστο βραβείο προσφοράς στο τομέα της δημόσιας υγείας, Dr. Lee Jong-wook Memorial Prize, τον Μάιο του 2015.

Το 2017 απέκτησε «Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς» στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC) με έδρα τη Νέα Υόρκη, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της προς την παγκόσμια οικογένεια της θαλασσαιμίας.

Ιστοσελίδα: www.thalassaemia.org.cy
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22319129
Τηλεομοιότυπο: 22314552
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: thalassaemia@cytanet.com.cy
Διεύθυνση: Ιφιγενείας 31, 2007, 3ος Όροφος, Τ.Θ. 28807, Στρόβολος, Λευκωσία

Related Articles

Back to top button