Υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας

Τομέας Χορήγησης Φαρμάκων

Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

ΤΟΜΕΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Στην επαρχία Λευκωσίας λειτουργούν δυο (2) νοσοκομειακά φαρμακεία, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´, τρία (3) φαρμακεία στα εξωτερικά ιατρεία του Παλαιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Στροβόλου και Καïμακλίου και δεκατρία (13) φαρμακεία σε Αστικά και Αγροτικά Κέντρα Υγείας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ λειτουργεί Μονάδα Παρεντερικής Διατροφής η οποία στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό. Στη Μονάδα παρασκευάζονται κάτω από άσηπτες συνθήκες διαλύματα ολικής παρεντερικής διατροφής για νεογνά, παιδία και ενήλικες που στα πλαίσια της θεραπευτικής τους αγωγής είναι αναγκαία η θρεπτική ή μεταβολική τους υποστήριξη.
Η Μονάδα παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς κλινικών του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος Γ’ (Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Παίδων, Παιδιατρικής, Παιδοχειρουργικής και Παιδογκολογικής Κλινικής), καθώς και σε ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, τα επαρχιακά νοσηλευτήρια και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Επιπλέον στη Μονάδα ετοιμάζονται διαλύματα δεσφεριοξαμίνης σε συσκευές έγχυσης (μέθοδος αποσιδήρωσης) για ασθενείς με Θαλασσαιμία σε παγκύπρια βάση καθώς και άλλα στείρα διαλύματα.

Στα κρατικά φαρμακεία της επαρχίας Λευκωσίας και στη Μονάδα Παρεντερικής Διατροφής του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος Γ’ απασχολούνται συνολικά 48 φαρμακοποιοί, 3 τεχνικοί φαρμακείου και 13 βοηθοί φαρμακείου.


ΤΟΜΕΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΦΟΥ

Στην επαρχία Λεμεσού λειτουργούν δύο (2) νοσοκομειακά φαρμακεία, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Αγροτικό Νοσοκομείο Κυπερούντας, ένα (1) φαρμακείο στα εξωτερικά ιατρεία του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού και πέντε (5) φαρμακεία σε Αγροτικά Κέντρα Υγείας.

Στα κρατικά φαρμακεία της επαρχίας Λεμεσού απασχολούνται συνολικά 24 φαρμακοποιοί, 2 τεχνικοί φαρμακείου και 1 βοηθός φαρμακείου.

Στην επαρχία Πάφου λειτουργούν δύο (2) νοσοκομειακά φαρμακεία, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στο Αγροτικό Νοσοκομείο της πόλης Χρυσοχούς και τέσσερα (4) φαρμακεία σε Αγροτικά Κέντρα Υγείας.

Στα κρατικά φαρμακεία της επαρχίας Πάφου απασχολούνται συνολικά 14 φαρμακοποιοί, 1 τεχνικός φαρμακείου και 1 βοηθός φαρμακείου.


ΤΟΜΕΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Στην επαρχία Λάρνακας λειτουργούν ένα (1) νοσοκομειακό φαρμακείο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ένα (1) φαρμακείο στα εξωτερικά ιατρεία του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας και τέσσερα (4) φαρμακεία σε Αγροτικά Κέντρα Υγείας.

Στα κρατικά φαρμακεία της επαρχίας Λάρνακας απασχολούνται συνολικά 17 φαρμακοποιοί, 1 τεχνικός φαρμακείου και δυο βοηθοί φαρμακείου.

Στην επαρχία Αμμοχώστου λειτουργούν ένα (1) νοσοκομειακό φαρμακείο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και δυο (2) φαρμακεία σε Αγροτικά Κέντρα Υγείας.

Στα κρατικά φαρμακεία της επαρχίας Αμμοχώστου απασχολούνται συνολικά 6 φαρμακοποιοί και 1 βοηθός φαρμακείου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και τα φάρμακα τα οποία διατίθενται από τα κρατικά φαρμακεία, παρακαλώ ακολουθήστε αυτό το σύνδεσμο.

 

 

 

Related Articles

Back to top button